Station Zwolle vier weken dicht

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Tussen 14 juli en 12 augustus 2012 moeten treinreizigers die van en naar Zwolle reizen rekening houden met een langere reistijd. ProRail en NS sluiten in die periode het station voor vier weken.


Tussen Zwolle en Lelystad wordt de Hanzelijn aangelegd, daarom wordt het station Zwolle de komende jaren grondig verbouwd. Tussen 14 juli en 12 augustus 2012 worden reizigers van en naar Zwolle met bussen vervoerd. Voor het alternatieve vervoersplan benaderen spoorbedrijven NS en ProRail diverse belangenorganisaties voor reizigers, bedrijfsleven, gemeenten en provincies. ''Het besluit tot een aaneengesloten periode van vier weken geen treinen levert de reiziger de meest duidelijke en beste reisinformatie.'', laat het vervoersbedrijf weten.

''De periode valt in de vakantie van Noord-Nederland. De ervaring met een dergelijke buitendienst stelling in Arnhem leert dat het overlast vermindert. Een alternatieve planning zou een periode van 6,5 week zonder of beperkt treinverkeer betekenen, eveneens in de zomer van 2012. Daaraan voorafgaand zouden er nog eens tien weekeinden extra gedeeltelijke en gehele buitendienst stelling nodig zijn. Wat in totaal meer treinhinder zou geven en onduidelijker zou zijn voor de reiziger dan een aaneengesloten periode van vier weken zonder treinverkeer.
''

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02