Finalisten `Zwolse studentondernemer van het jaar´ bekend

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages


ZWOLLE - Wie zijn de beste studentondernemers van Windesheim, Deltion College en Landstede en staan in de finale van het startersevent Starters ABC? Op woensdag 20 april strijden Mike van den Broek, Bas Mastenbroek en Esmee Pater om de roem en de prijzen.

Mike van Landstede doet dat met www.graphicair.net, Bas van Deltion College met www.bmautomatisering.nl en Esmee van Windesheim met www.stagerecensies.nl. Daarnaast vindt de verkiezing van `Studentbedrijf van het jaar´ plaats.


Elke finalist krijgt een coach van De Financieringsdesk toegewezen. De coaches  helpen hen bij het neerzetten van een pitch op Starters ABC om de titel `Zwolse studentondernemer van het jaar´ in de wacht te kunnen slepen. Het startersevent vindt woensdag 20 april plaats op het Deltion College. Vanaf volgende week kan er op www.starters-abc.nl gestemd worden op de finalisten.


De pitch en het businessplan van de finalisten worden  tijdens het startersevent Starters ABC beoordeeld door de jury, die bestaat uit: Jacco Vonhof, rasondernemer, eigenaar van PD-Direct Personeelsdiensten en Novon Schoonmaak, tevens voorzitter VNO-NCW IJsseldelta, Rinze Kaatman, bedrijfsadviseur KvK Oost-Nederland, coördinator IkStartSmart, en Ingrid Heijnen, ambassadeur bedrijven bij Rabobank IJsseldelta.

Tijdens het startersevent vindt ook de verkiezing voor `Studentbedrijf van het jaar´ plaats. Deze verkiezing is voor studentbedrijven die meedoen aan het programma JongOndernemen. De studentbedrijven houden een prikkelende video-pitch op Starters ABC.


De verkiezing Zwolse studentondernemer van het jaar is een initiatief van het Starters ABC, een samenwerkingsverband tussen de scholen Windesheim, Deltion College en Landstede, de Gemeente Zwolle en de Kamer van Koophandel Oost-Nederland. Starters ABC biedt beginnende  studentondernemers in de regio Zwolle de helpende hand.