'Sluiting seksclub Touche onterecht'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ) - Seksclub Touche aan de Korte Kamperstraat is onterecht gesloten. De sluiting moet dan ook ongedaan worden gemaakt tot er is beslist op het bezwaar van de exploitante. Dit stelde advocaat Kok vandaag in een zaak bij de voorzieningenrechter in Zwolle. Hij is van mening dat er geen grond is voor de verdenking dat er in de club sprake is geweest van mensenhandel en gedwongen prostitutie, waarbij geweld en psychische dwang niet geschuwd zou zijn.


De exploitante van Touche zegt dat er scherp toezicht wordt gehouden op wat zich in haar seksinrichting afspeelt, maar volgens de gemeente is bij regelmatige controles gebleken dat er vaak geen beheerder aanwezig is.

Touche werd begin mei op last van de burgemeester gesloten. Dit op grond van een advies van de Regio politie Amsterdam-Amstelland. Die hield tijdens een actie in samenwerking met de politie IJsselland begin mei in Touche een 35-jarige Arnhemmer aan die wordt verdacht van het plegen van strafbare feiten in de club. Deze man zou daar sinds enkele maanden de scepter zwaaien. Op de in april verleende vergunning voor de seksclub worden naast de Zwolse vergunninghoudster twee vrouwelijke toezichthouders genoemd die beide met de Arnhemmer samenwonen. De man zit sinds 10 mei in een Amsterdamse politiecel, zijn voorarrest is vorige week met een maand verlengd.


Volgens de burgemeester beschikt de Zwolse politie over twee aangiften van vrouwen. Zij zouden er melding van hebben gemaakt dat geweld en psychische dwang niet worden geschuwd. Kok zegt dat dit niet in Touche is gebeurd, maar in De Roos, de andere seksclub, die net als Touche van overheidswege werd gesloten. In het proces-verbaal van de politie staan de aangeefsters niet vermeld, zodat er volgens Kok geen enkel bewijs is dat deze twee vrouwen in Touche werken. Ook zou er geen bewijs zijn dat de exploitante en haar man wetenschap zouden hebben van mogelijke strafbare feiten.

Van burgemeesterszijde werd betoogd dat het voldoende is om tot sluiting over te gaan als er signalen van strafbare feiten zijn. De burgemeester zou er trouwens van overtuigd zijn dat dit het geval is geweest. De woordvoerder zei dat vaststaat dat beide vrouwen die aangifte deden, in Touche hebben gewerkt.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30