Wedstrijden van Berkum, WVF

(door Mark de Rooij)ZWOLLE - Berkum, WVF en Be Quick ’28 kregen zaterdag in de laatste minuut het deksel op de neus. Vooral voor WVF en Be Quick’28 waren de druiven zuur. Beide ploegen konden de punten goed gebruiken om afstand te nemen van de onderste plaatsen.Hoofdklasser Berkum liet de kans liggen om de koppositie weer over te nemen van ONS Sneek, dat in Zwolle vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. En daardoor drie punten voorsprong behield op de ploeg van Roeland ten Berge. De trainer van Berkum was teleurgesteld over het spel van zijn ploeg in de eerste helft en baalde van de gemiste kansen na rust. “De kans van Frank Hoolsema blijft me eigenlijk het meest bij. Daar hadden we op 2-0 moeten komen. Daarna maken zij de 1-1.” Ten Berge kan gezien het wedstrijdbeeld -“ONS was de eerste helft beduidend sterker”- wel leven met de puntendeling. William Potkamp opende kort na rust de score en Chris van der Meulen zette Berkum een kwartier voor tijd wederom op voorsprong. De 2-2 van Harvey de Boer viel vijf minuten voor tijd.WVF-trainer Jan-Jaap Kooistra was behoorlijk ziek van de 1-1 in en tegen Zutphen. “Ongelooflijk jongen. Zij krijgen in de tweede helft nauwelijks kansen. Wij kunnen vandaag vijf, zes keer scoren. Als je zoveel kansen krijgt en zoveel makkelijker voetbalt dan de tegenstander, dan is het erg frustrerend dat je niet wint. Je kan een keer gelijkspelen, maar acht keer. Dan doe je iets niet goed.” Kooistra steekt de hand in eigen boezem wat betreft de gemiste kansen. “We hebben een beetje pech, maar het is ook kwaliteit.” Onder meer Rob Meijerink, die WVF al vroeg op voorsprong zette, had de 2-0 op zijn schoen, maar dichterbij een schot op de paal kwam de middenvelder niet. WVF heeft het gemis aan scorend vermogen, door het vertrek van Björn Rellum en Saba Gwedelidze na het vorige seizoen, duidelijk niet kunnen opvangen. Slechts drie ploegen in 1D scoorden minder vaak dan WVF, dat na het gelijkspel op de negende plaats blijft staan. Arnie Pot van Be Quick ‘28 verbaasde zich over de lange blessuretijd die de scheidsrechter bijtrok in Dalfsen bij ASC’62. Het zorgde ervoor dat de thuisploeg alsnog won met 2-1. Oud-WVF en Berkum-speler Piet de Jong zette ASC drie minuten voor tijd op voorsprong. “Een enormde domper, maar daarna toonde mijn ploeg een enorme beleving om de gelijkmaker te maken. Met veel opportunisme kwamen we daardoor na een strafschop op 1-1”, zag de oefenmeester. Bij de 2-1, via een corner, van Chiel Pasman zag vrijwel iedereen een overtreding op de doelman van Be Quick’ 28, behalve de man die erover gaat. “Piet de Jong zei na afloop ook nog tegen me dat er echt een overtreding werd gemaakt.”Berkum-aanvaller Arjen Westrik (rechts) in actie. Foto: PhotoPress Images/Pedro Sluiter

Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden