Zakelijke zege FC Zwolle op Go Ahead Eagles

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE - Al sinds mensenheugenis heeft FC Zwolle onder de Peperbus niet meer verloren van Go Ahead Eagles (22 jaar). Een blik op de actuele ranglijst leerde dat het niet erg waarschijnlijk was dat dit zondag wel zou gebeuren. En zo ging het ook. Zonder tot het beste voetbal te komen werd verdiend met 3-1 gewonnen. Een zelfde uitslag als eerder dit seizoen in Deventer, maar toen speelde de FC een klasse beter.

Fotoverslag klik hier

De 9170 toeschouwers waren ongetwijfeld in hun sas met de  drie punten, doch de manier waarop dit gebeurde zal niet tot veel enthousiasme hebben geleid. De formatie van trainer Art Langeler behaalde een zakelijke en belangrijke overwinning want de voorsprong op de concurrentie werd weer uitgebreid tot negen punten. FC Zwolle werd al snel met een tegenslag geconfronteerd want nog binnen het kwartier moest Said Bakkati het veld geblesseerd verlaten. Zijn vervanger Joran Pot speelde een prima wedstrijd.

Met behulp van scheidsrechter van Boekel kwam de thuisclub ietwat fortuinlijk aan de leiding. Hij zag in een dubieuze overtreding op Nassir Maachi (hij stond verrassend in de basis voor Danny Schreurs) een strafschop. Sjoerd Ars kende vanaf 11 meter geen problemen. Na ruim een half uur werd het 2-0 omdat Ars, niet zonder fortuin, een vrije trap van Arne Slot achter doelman Sergio Padt werkte. Met een hard schot van Maachi dat rakelings over ging is het verhaal van de eerste helft wel verteld. Na de thee probeerden de gasten wat meert druk te zetten. Het spel was evenwel erg voorspelbaar en omslachtig, waardoor er amper kansen ontstonden. Aan de andere kant was er meer gevaar bij schoten van Ars en Joey van den Berg.

Na een fout van doelman Diederik Boer werd het bijna 2-1, maar gelukkig had de arbiter, terecht, buitenspel geconstateerd. De ingevallen Schreurs kreeg nog een dot van een kans om het duel definitief te beslissen. Hij schoot echter hopeloos naast. Een minuut later werd de wedstrijd toch nog spannend omdat Eagles eindelijk eens een fatsoenlijke aanval produceerde. Het was gelijk raak door Joep van den Ouweland. De ploeg van trainer Andries Ulderink ging nu alles of niets spelen en dacht niet meer aan verdedigen. FC Zwolle leek van deze situatie al snel te profiteren. Van den Berg raakte met een subtiele lob de lat, maar Schreurs schoot in de rebound wel raak. Buitenspel oordeelde de referee.

Drie minuten voor tijd kwam aan alle onzekerheid een eind  omdat Ars uit een toegekende penalty z´n derde treffer voor zijn rekening nam. Hij bracht zijn seizoenstotaal daarmede op 23 ! Trainer Ulderink vond dat zijn ploeg tijdens de eerste helft te weinig initiatief had getoond."De  bezetting op het middenveld was onvoldoende en daar heeft Zwolle goed van geprofiteerd." Zijn collega Langeler had zijn ploeg bij vlagen eindelijk weer eens goed zien voetballen. "We hadden het duel alleen al in een vroeger stadium moeten beslissen." Komende vrijdag staat de zware uitwedstrijd tegen Volendam op het programma en kan met deze concurrent definitief worden afgerekend.

Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 17 uur geleden
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 18 uur geleden
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 19 uur geleden