Kater voor Beachsoccer De Pelikaan

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE- De kater overheerste na afloop. In de beide duels die Beachsoccer De Pelikaan in eigen huis afwerkte had er maar zo dubbele winst behaald kunnen worden. Maar de formatie van coach Sillie Dillürü bleef wel met lege handen achter.

Al in het eerste duel laten de Zwolse strandvoetballers zien dat ze in `n jaar veel hebben bijgeleerd. Maar routine blijft een belangrijk wapen in het beachsocccer. ``We begonnen goed, maar verzuimen snel daarna twee keer druk op de bal te zetten. Dat wordt direct afgestraft", reageert Yljas Baltes na afloop. Uiteindelijk wordt er met slechts een doelpunt verschil verloren van BSWW. Om 16.00 uur staat de wedstrijd tegen landskampioen BDU Augustin Tiel op het programma. De Pelikaan blijft opmerkelijk goed op de been tegen de Betuwenaren en neemt zelfs brutaal de leiding. Het is een doelpunt om in te lijsten. Aanvoerder Jordi Lemmens haalt met een geweldige `touch´ aan met zijn linkerbeen en de bal verdwijnt als een granaat in de rechterbovenhoek.

Zand happen
Ook na de fraaie openingstreffer blijft De Pelikaan het hele duel gelijkwaardig aan de titelhouder. Het arbitrale duo fluit echter bepaald niet in het voordeel van de thuisploeg, integendeel. Dat komt vooral tot uitdrukking als Jurian Meijntjes van achteren onderuit wordt geschopt en flink zand moeten happen. Geen overtreding oordelen de scheidsrechters waarna de opponent routineus profiteert van de collectieve Zwolse boosheid en scoort. Ondanks goed keeperswerk van Folkher Langejans en een fraai lobje van Yljas Baltes wordt opnieuw verloren, ook dit keer weer met slechts een treffer verschil. Aanvoerder Jordi Lemmens baalt na afloop, vooral van de arbitrale dwalingen."We hadden echt het idee dat ze tegen ons floten. Dat is wel frustrerend. Aan de andere kant hebben we laten zien dat we flinke stappen hebben gemaakt. We hadden hier ook goede zaken kunnen doen. Het mocht niet zo zijn. Het zal lastig worden om de play-offs nog te halen."

De Pelikaan-BSWW 6-7
Scores de Pelikaan: Jordi Lemmens (2), Jurian Meijntjes , Koen Hultink, Vieleri Justiana, Michael Wolf


De Pelikaan-BDU Augustin Tiel 4-5
Scores de Pelikaan: Joris de Wilde (2) Jordi Lemmens, Yljas Baltes.