Puinruimen op de Melkmarkt

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Een totaal verwoest pand, twee gewonden en veel schade aan omliggende panden op de Melkmarkt. Het is de trieste balans na een (gas)explosie in de Zwolse binnenstad op dinsdagmorgen. Een dag later worden de 'wonden gelikt' en is het puinruimen begonnen.

Groepjes 'ramptoeristen' verzamelen zich nabij het pand waarbij het gonst van allerlei geruchten. Een ondernemer haalt nog eens flink de bezem voor zijn winkel langs. 24 uur later zijn de gevolgen nog goed zichtbaar. De straat ligt vol glasscherven en stukken puin. Glaszetters hebben de handen vol met het herstellen van de kapotte ruiten en timmermannen zijn druk in de weer met herstelwerkzaamheden aan de omliggende panden. Het getroffen pand zelf wordt door slopers voorzichtig ontdaan van puin die asbest bevatten. Door het asbesthoudende puin met water te besprenkelen vormt zich geen gevaar voor de gezondheid.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden