Vertelfestival in de race voor Beste Regio Evenement

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Waterval Internationaal Vertelfestival Zwolle is genomineerd voor het Beste Regio Evenement van Nederland 2011. De organisatie, De Nationale Evenementen Prijzen, wil zo evenementenorganisators belonen die onderscheidend zijn en van grote betekenis zijn voor een regio.

Op 13 mei wordt in Den Haag de winnaar van het Beste Regio Evenement 2011 bekendgemaakt. Waterval Internationaal Vertelfestival Zwolle wordt altijd gehouden in het eerste weekeinde van juni. De organisatie van Waterval, Stichting De Verhalenboot, loopt zich nu warm voor twee avonden en twee middagen vol verhalen en rootsmuziek. Zij beschouwt de nominatie als 'een grote opsteker'.

Producent Rob Bults heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan verbindingen met nabijgelegen collega-festivals. Daaronder zijn diverse zelf-producerende festivals en theateracts. Nieuwe vertellers en vertelvoorstellingen, onder de vlag van Waterval opgeleid en geproduceerd, worden uitgezonden naar festivals in de wijde omgeving. Door de nominatie behoort het festival sowieso tot de drie beste regio-evenementen van het land.