Landstede Basketbal legt het af tegen GasTerra Flames

Sport

ZWOLLE-Landstede Basketbal heeft het woensdagavond niet kunnen bolwerken tegen GasTerra Flames. In een goed gevuld Landstede Sportcentrum werd met 69-77 verloren.

Het publiek had gratis toegang tot het duel. Ruim 800 toeschouwers waaronder ongeveer honderd zeer luidruchtige Groningen aanhangers zagen in het eerste kwart Landstede een 22-16 voorsprong nemen. Maar drie minuten in het tweede kwart sloeg het noodlot toe voor de Zwolse ploeg. Damon Huffman verstapte zich en moest met een pijnlijke enkel het duel staken. Een groot gemis voor Landstede dat Groningen na het tweede bedrijf een voorsprong van 37-47 zag nemen. Na de  pauze kwam de ploeg van Herman van den Belt (foto) in het derde kwart  nog knap terug tot 55-55, maar dat waren wel de laatste stuiptrekkingen. GasTerra Flames zette nog een keer aan en kwam in het laatste deel niet meer in de problemen. Het is nog niet bekend hoe ernstig de blessure van Huffman zich laat aanzien.

Landstede Basketbal-GasTerra Flames 69-77. (22-16,15-31,18-15,13-15). Topscores Landstede: Wells 17, Saaka 13, Maddox 13.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14