VV Berkum in herkansing

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE -  VV Berkum krijgt in augustus een herkansing om alsnog plaatsing voor het landelijke KNVB-bekertoernooi binnen te halen. De Zwolse zaterdaghoofdklasser zal dan met Bennekom en Alverna strijden om twee 'tickets' voor deelname aan het mogelijk lucratieve bekertoernooi in het seizoen 2011-2012.

Aan die landelijke bekerstrijd nemen behalve de clubs uit de topklasse ook de ploegen deel die zijn doorgedrongen tot de halve finale om de Districtsbeker Oost. Omdat bij die halve-finalisten ook clubs zijn die automatisch zijn geplaatst omdat ze in de topklasse spelen, bleven er twee plekken over waarvoor nu zal worden gestreden door de verliezende kwartfinalisten van de Districtsbeker. Berkum was er daar een van doordat de ploeg op paasmaandag, na een 2-2 remise in de reguliere speeltijd, via strafschoppen werd uitgeschakeld door topklasser Achilles ´29.

De eerste wedstrijd in de `bekerherkansing´ wordt op woensdag 10 augustus gespeeld, wanneer Bennekom om 19.30 uur op eigen veld de strijd tegen Berkum aanbindt. Als Berkum dat duel wint dan volgt op zaterdag 13 augustus in Zwolle de wedstrijd Berkum-Alverna en komen daarna op 17 augustus Alverna en Bennekom tegen elkaar uit.
Bennekom werd eerder deze maand kampioen in de 1e Klasse D van het zaterdagvoetbal, waardoor de ploeg na een jaar weer terugkeert in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Henne Oostermeijer werd in de kwartfinale van de Districtsbeker uitgeschakeld door topklasser Sparta Nijkerk.



Alverna werd dit seizoen, na een beslissingswedstrijd, kampioen in de oostelijke 2e klasse I bij de zondagamateurs. Dat was zonder meer een knappe prestatie omdat de ploeg uit het bij Nijmegen gelegen dorp Alverna debutant was in die competitie en nog maar een paar jaar geleden uitkwam in de vierde klasse. Het team van trainer Ton Kosterman werd in de kwartfinales om de Districtsbeker uitgeschakeld door hoofdklasser NEC, dat daar wel een serie strafschoppen voor nodig had.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 3 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 4 uur geleden