PEC Zwolle verliest van AZ

ZWOLLE - PEC Zwolle tegen AZ was zondag de enige wedstrijd in de Eredivisie vanwege de nucleaire top in Den Haag.In Alkmaar ging de ploeg van Ron Jans met 2-1 onderuit. Beide ploegen waren met hun hoofd al enigszins bij de bekerwedstrijd van woensdag, al was AZ in het begin van de partij wel scherp. Door goals van Steven Berghuis en Nemanj Gudelj stond het na een kwartier al 2-0. Mustafa Seymak kopte op aangeven van Jesper Drost kort voor rust raak. In de tweede helft verzuimde AZ de wedstrijd te beslissen. Aron Johansson miste een strafschop en was niet de enige die deze middag op de ijzersterke Diederik Boer stuitte. Ron Jans was erg ontevreden over het spel van PEC Zwolle. In de rust wisselde hij Darryl Lachman en Kamohelo Mokotjo voor Joost Broerse en Mateusz Klich.Woensdag om 20.45 uur speelt PEC Zwolle in het IJsseldelta Stadion tegen NEC in de halve finales van de beker. Een uitgelezen kans om voor het eerst sinds 1977 de finale van het bekertoernooi te bereiken. Destijds was FC Twente in de finale te sterk. De tegenstander in een eventuele finale komt nu uit het duel tussen Ajax en AZ.