Reconstructie Luttenbergstraat bijna afgerond

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - De werkzaamheden aan de Luttenbergstraat en Assendorperstraat vorderen. Vanaf vrijdag 22 juli zijn de straten aan het einde van de dag weer gewoon toegankelijk voor verkeer. In september start de gemeente met deel 2 van de reconstructie van de Luttenbergstraat. Dan wordt gewerkt aan de weg in het gedeelte tussen de kruising met de Wethouder Alferinkweg en de rotonde Hanekamp.

Vanaf mei zijn er diverse werkzaamheden uitgevoerd aan de Luttenbergstraat tussen de Wethouder Alferinkweg en Assendorperstraat en aan de Assendorperstraat tussen de Luttenbergstraat en het Groot Wezenland. De werkzaamheden in dit gebied zijn in drie fasen uitgevoerd.

Aanpassingen
Het kruispunt Assendorperstraat - Luttenbergstraat is overzichtelijker en verkeersveiliger geworden, niet alleen voor automobilisten maar ook voor fietsers en voetgangers. In de Assendorperstraat heeft de fietser, dankzij de overzichtelijkere indeling en een bredere fietsstrook nu meer ruimte dan voorheen. De bushaltes in de Luttenbergstraat en de Assendorperstraat zijn aan de laatste eisen aangepast. De bushaltes zijn verkeersveiliger. De bus stopt nu op de rijbaan om de passagiers in en uit te laten stappen. Ook zijn in de Assendorperstraat extra parkeerplaatsen aangelegd.

Hoofdriool en brugdek
De reconstructie Luttenbergstraat is noodzakelijk omdat het hoofdriool (gelegen onder de Luttenbergstraat tussen de Wethouder Alferinkweg en de Assendorperstraat) en het asfalt van de Luttenbergstraat en de Hanekamp aan groot onderhoud toe zijn. Het hoofdriool is inmiddels vervangen. Hierbij is ook de capaciteit van het hoofdriool onder de Luttenbergstraat uitgebreid om de hoeveelheid afvalwater in het gebied op te vangen. Voor deel 2 van de reconstructie wordt onder andere het brugdek van de Hanekampbrug vervangen. Tijdens de vervangingsactiviteiten van het brugdek is de Hanekampbrug vier weken lang buiten gebruik. Ook worden in deel 2 bushaltes aan de Hanekamp aangepast aan de laatste eisen.