Openbaar Belang start bouw gasloze woningen

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Wethouder Erik Dannenberg,  Gerke Brouwer van Openbaar Belang en Teun Bouwhuis van Bouwbedrijf Salverda hebben vandaag samen de eerste bron geslagen voor 29 energiezuinige woningen in Frankhuis (Stadshagen). Het slaan van de eerste bron symboliseert de warmte die uit de bodem wordt gehaald voor het verwarmen en verkoelen van de 29 woningen die het hoogste energielabel A++krijgen.
Woningcorporatie Openbaar Belang uit Zwolle realiseert de 29 energiezuinige woningen in Frankhuis. Dit project is onderdeel van de duurzaamheidsambitie van Openbaar Belang.

Directeur Gerke Brouwer: ''De woningen zijn bijzonder energiezuinig en behoren daarmee tot de energiezuinigste woningen in Zwolle. Dat komt omdat de woningen veel zwaarder dan wettelijk vereist zijn geïsoleerd en gebruik wordt gemaakt van energiezuinige installaties. Daarnaast worden de woningen 'all electric', dat betekent dat er geen gasleidingen in de woningen komen.''

''Wij realiseren hiermee lage energielasten voor toekomstige bewoners en leveren tegelijkertijd een bijdrage aan het milieu. De ruime eengezins-woningen, die grotendeels onder de huurtoeslaggrens blijven, kennen een hoge kwaliteit. Door de energiezuinige maatregelen wordt het wooncomfort erg aangenaam voor de nieuwe bewoners. Er is zelfs vloerverwarming in de gehele woning.'', aldus Brouwer.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30