Jaar cel voor straatroof

Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ) - Een 26-jarige man uit Emmeloord is dinsdag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, voor zijn aandeel in een straatroof in Zwolle. De man was de bestuurder van de vluchtauto.

R. de G. verklaarde zelf dat hij niet wist dat zijn kompaan een oude vrouw had beroofd. Hij was in zijn auto gesprongen en had hem toegesnauwd snel weg te reden. Pas later die dag, nadat hij het kenteken van de wagen op een andere naam had overgeschreven, ontdekte hij van de roof. Zijn kompaan poogde namelijk de gestolen juwelen te verpatsen bij een juwelier in Emmeloord. Ook zijn advocaat meende dat De G. helemaal geen aandeel had in de straatroof. Hij was slechts in blinde paniek weggereden.

De officier van justitie geloofde dit niet en eiste achttien maanden cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. De rechtbank achtte het feit bewezen, maar kwam op een lagere straf. Wel moet de man een verplichte behandeling in een kliniek ondergaan onder meer voor zijn drugsgebruik.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50