Frank Futselaar (SP) boos over koerswijziging Hedon

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - De fractie van de SP in de Zwolse gemeenteraad is zeer ontstemt over het voorstel van wethouder Piek om te onderzoeken in plaats van nieuwbouw het huidige gebouw van Hedon uit te breiden. Volgens de SP is dit tegen de afspraken en dreigt de jarenlange discussie weer terug bij af te komen. Voor de partij is dat onaanvaardbaar.

Al zes jaar wordt er gesteggeld over de noodzakelijke uitbreiding van Hedon. Het oorspronkelijke voorstel was om het huidige gebouw uit te breiden, maar na veel discussies en onderzoeken heeft de raad gekozen voor een nieuw gebouw. Het vorige college had de bouw van een nieuw pand in haar collegeprogramma opgenomen, het huidige college heeft toegezegd door te gaan met de ontwikkeling. Om deze redenen heeft onderzoek naar locaties voor nieuwbouw plaatsgevonden, waaronder de locatie op het Noordereiland die de voorkeur heeft van de SP, maar nu blijkt wethouder Piek op grond van financile overwegingen toch terug te willen naar de stand van zaken in 2004.

SP-woordvoerder Frank Futselaar: "Hedon en de burgers van Zwolle hebben nu lang genoeg gewacht. We moeten niet de hele discussie nog eens gaan voeren. Geen onderzoeken meer, geen debatten meer, maar een locatie kiezen en schop in de grond. Het college moet deze belofte waarmaken als het Zwolse stadsbestuur nog enigszins geloofwaardig wil overkomen.`

Futselaar is daarnaast zeer geïrriteerd dat de media wel op de hoogte zijn gesteld van het voorstel van wethouder Piek om uitbreiding van het bestaande gebouw te onderzoeken, en de gemeenteraadsleden nog niet. "Ongelofelijk dat bij zo´n belangrijk dossier via de media moeten vernemen dat de wethouder van gedachten is veranderd. Als volksvertegenwoordigers horen wij dat op zijn minst gelijktijdig met de pers te horen, maar kennelijk is wethouder Piek in zijn haast de Raad vergeten. Het past bij het chaotische beeld dat wij deze week van het college krijgen".

Eerder deze week bleek dat wethouder Berkhout opstapte en dat er grote, onverwachte tekorten bij Sociale Zaken zijn. Futselaar: "Ik ben benieuwd met welk slecht nieuws ze morgen gaan komen."

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59