Wegwerkzaamheden in Zwolle

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Van 7 maart tot en met 15 april wordt er aan de weg gewerkt tussen de Kuyerhuislaan en de Dr. Spanjaardweg. Het asfalt van de oostelijke rijbaan van de Ceintuurbaan (dit is de rijbaan uit de richting Heino naar Zwolle-Noord) wordt dan vervangen. Voor iedere rijrichting blijft er een rijstrook beschikbaar.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de totale verhardingsconstructie. Het oude asfalt en de fundering worden verwijderd. Er wordt vervolgens een nieuwe fundering gelegd, waarna er nieuwe lagen asfalt worden aangebracht. Als de (weers-) omstandigheden mee zitten, kan de nieuwe oostelijke rijbaan vanaf 15 april weer worden gebruikt.

Gevolgen voor het verkeer
Tijdens de werkzaamheden wordt de rijstrook vóór het kruispunt Ceintuurbaan - Kuyerhuislaan versmald. Na het kruispunt wordt de westelijke rijbaan gebruikt voor beide rijrichtingen. De maximum snelheid bedraagt hier 50 km/ uur. Vlak voor het kruispunt Dr. Spanjaardweg - Leo Majorlaan wordt het verkeer teruggeleid naar de oostelijke rijbaan. In verband met de werkzaamheden aan dit kruispunt rijdt zowel het verkeer in noordelijke als zuidelijke richting vanaf dit punt op de oostelijke rijbaan.

Reconstructie Ceintuurbaan
De gemeente Zwolle werkt al een aantal jaren hard aan het verbeteren van de Ceintuurbaan. Inmiddels zijn er al een aantal werkzaamheden voltooid, zoals het kruispunt Tesselschadestraat - Dr. van Heesweg. Ook de werkzaamheden aan de kruising Dr. Spanjaardweg - Leo Majorlaan naderen hun eind. Naar verwachting is dit kruispunt medio juli 2011 voltooid. In april 2011 starten nieuwe werkzaamheden aan het kruispunt Meppelerstraatweg - Oude Meppelerweg.