Sanne Winkler opent honkbalseizoen Blue Hawks

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Het nieuwe seizoen voor de honkballers van de Zwolse vereniging Blue Hawks gaat van start. De ceremonile eerste bal wordt zondagmiddag 15 april om 12.00 uur gegooid op het sportpark van Blue Hawks in Holtenbroek. Dit gebeurt voorafgaand aan de openingswedstrijd van het heren honkbalteam tegen Drachten Diamonds.

Het gooien van de eerste bal van het seizoen is een traditie in het honkbal. Voor deze officile handeling wordt jaarlijks een persoon gevraagd, die van belang is voor de club. Dit jaar wordt de bal gegooid door Sanne Winkler, consulent Verenigingssupport bij SportService Zwolle. De afgelopen wintermaanden heeft Winkler met het bestuur en leden van de Zwolse honk- en softbalvereniging gewerkt aan een vernieuwde organisatiestructuur voor de club.

Als dank voor haar inzet is Winkler gevraagd de ceremonile eerste bal te gooien voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd van het heren honkbalteam. De Zwolse honkballers spelen zondag 15 april om 12.00 uur tegen Drachten Diamonds. Blue Hawks komt dit seizoen uit in de 4e klasse A, waarin in 2010 het kampioenschap werd veroverd.

Tijdens de opening van het seizoen kunnen de leden van Blue Hawks ook voor het eerst kennis nemen van de nieuwe reusachtige graffiti op het clubhuis van Blue Hawks. De Zwolse vereniging werd de afgelopen jaren steeds geconfronteerd met ongewenste graffiti op het clubhuis. Om dit tegen te gaan is de Zwolse graffiti-artiest Makkie van den Berg gevraagd een grote graffiti te maken op het clubgebouw.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 22 uur geleden