Opnieuw winst FC Zwolle

Sport

ZWOLLE - Ook Cambuur Leeuwarden maakte vrijdagavond kennis met de dadendrang van de koploper van de Jupilerleague. Aan het Stadionplein werd met 3-0 gewonnen. Dat betekende de achtste zege op rij en dat kan een unicum worden genoemd. Ook dit keer verdiende het spel van de FC geen schoonheidsprijs. Niettemin was de overwinning verdiend omdat er een groot deel van de wedstrijd meer balbezit was. Op slag van rust kwam de formatie van trainer Art Langeler op een goedkope manier aan de leiding. Een voorzet van Bart van Hintum werd door verdediger Martijn van der Laan op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman gekopt. In de 63e minuut werd het 2-0 door een treffer van Furdjel Narsingh. In de blessuretijd werd het zelfs nog 3-0 door een doelpunt van de ingevallen Noair Mamadov. Er waren 9275 toeschouwers. In de slotfase was er nog een rode kaart voor Oguzhan Turk van de gasten. Komende vrijdag speelt FC Zwolle in en tegen Emmen.