Start nieuwe werkfase herinrichting Potgietersingel

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De herinrichting van de Potgietersingel en het plein aan de Blijmarkt gaat een nieuwe fase in. De aannemer gaat aan de slag ter hoogte van de entree van de Potgietersingel en de Blijmarkt.

De rijbaan van de Potgietersingel krijgt een nieuwe asfaltlaag. Ter hoogte van het politiebureau en natuurwinkel GoodyFoods worden parkeerplaatsen aangelegd. Ook komen er halfverharde wandelpaden en straatmeubilair (fietsklemmen, ondergrondse afvalcontainer). Het plein voor de Blijmarkt krijgt nieuwe bestrating. Het betreft het gebied voor de Fundatie, schouwburg Odeon en grandcafe Public. Tevens wordt er een verzinkbare fietsenstalling geplaatst. Deze bestaat uit twee palen waar een steigerbuis doorheen gestoken kan worden. De palen kunnen in de grond verzonken worden. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind november 2011 klaar.

Gevolgen: Blijmarkt tijdelijk gestremd
De werkzaamheden aan de Blijmarkt hebben tot gevolg dat de Blijmarkt maximaal vier dagen is gestremd. Het betreft het wegdeel tussen grandcafe Public en de Luttekestraat. De afsluiting is voorzien van maandag 14 november tot en met donderdag 17 november 2011. Tijdens de afsluiting is de rijrichting in de Koestraat en de Kromme Jak omgedraaid. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer via bebording omgeleid.