Meer dan een eeuw gelukkig onder de Peperbus

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Mevrouw Bijada Beernik is vandaag 102 jaar geworden. Wethouder Erik Dannenberg bracht de jarige in haar appartement van Woon-, zorg en dienstencentrum Werkeren een bezoek om haar te feliciteren. Beernik woont haar hele leven in Zwolle. ''Onder de Peperbus'', vertelt ze. ''Geboren en getogen en mijn hele leven gelukkig in Zwolle gebleven. Het is nooit in mij opgekomen om deze prachtige stad te verlaten.''

Beernik is sinds 1956 weduwe van Anton Hulsebos. Samen met haar man kreeg zij twee dochters. Na het overlijden van haar man is zij nooit weer getrouwd, omdat er destijds geen weduwe-uitkering was moest zij werken. Zij is toen als schoonmaakster aan de slag gegaan. Eerst bij scholen en later bij het politiebureau aan de Praubstraat. Toen het politiebureau ging verhuizen naar het Wezenland kreeg zij een functie als kantinebeheerster. Hier was zij reuze blij mee en zij heeft hier tot haar 65ste jaar met veel plezier gewerkt.
Handwerken is altijd haar hobby geweest. Echter door haar reuma kan zij dit niet meer doen. Tot haar 95ste jaar heeft mevrouw Hulsebos zelfstandig gewoond. Nadat zij meerdere keren kwam te vallen is zij verhuisd naar de Esdoorn en sinds 4 jaar woont zij in Werkeren.