Parkeersituatie Schuurmanstraat gewijzigd

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De huidige fase van de nieuwbouw van het gerechtsgebouw aan de Schuurmanstraat  zorgt voor meer personeel op de bouwplaats. Hierdoor ontstaat in de komende periode meer vraag naar parkeervoorzieningen voor het bouwpersoneel. Om het parkeren gestructureerd te laten verlopen, is in nauwe samenwerking met de gemeente Zwolle een parkeerplan opgesteld.


De bestaande parkeerplaatsen in de Schuurmanstraat aan de zijde van de bouwplaats worden aangepast naar insteekhavens, waardoor er tijdelijk meer parkeerplaatsen ontstaan. Deze plaatsen worden van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur gereserveerd voor de bouwcombinatie. Door andere gebruikers kan daar dan niet worden geparkeerd. Buiten werktijden (in de avonduren, zaterdag, zondag en tijdens bouwvakanties) zijn de reguliere parkeerplaatsen langs de bouwplaats beschikbaar voor openbaar parkeren volgens de geldende parkeertarieven.

Het reserveren van de parkeerplaatsen voor de bouwcombinatie gebeurt door middel van een kettinglint dat over de parkeerplaatsen wordt gespannen. Hierdoor is openbaar gebruik van de plaatsen niet mogelijk. De ketting wordt door de bouwcombinatie buiten de werktijden verwijderd.

Het trottoir aan de Schuurmanstraat langs het bouwterrein komt tijdens werktijden te vervallen. Voetgangers kunnen gebruik maken van het bestaande trottoir aan de overzijde van de straat onder de bomenrij. De bushalte aan de Schuurmanstraat en de locatie van de parkeerautomaat blijven gehandhaafd.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59