En dat is vijftien: gemeenschapskringen compleet

Partnerbijdrages

De laatste gemeenschapskringen, te weten die van Kamperpoort en het Veerallekwartier, gaan op dinsdag 15 mei van start. Daarmee zijn de kringen -geïnspireerd op het gemeenschapsdenken van de Moderne Devotie, maar met totaal nieuwe initiatieven voor wijkbewoners van alle gezindten- compleet. Het zijn er nu vijftien in totaal.


 


Om 19.30 uur is de startbijeenkomst in Wijkcentrum Kamperpoort en die zal ongeveer tot 21.00 uur duren. "Iedereen uit deze twee wijken is welkom om te horen wat gemeenschapskringen zijn en hoe zij opgestart kunnen worden", zo laat initiator Mink de Vries weten.  


 


"De afgelopen maanden zijn er in diverse wijken fundamenten gelegd voor gemeenschapskringen. Informeel zijn een aantal al begonnen en dat is ook goed, omdat gemeenschapskringen per wijk verschillen en zelfsturend zijn. Elke gemeenschapskring kent een kerngroep van mensen die vraag en aanbod gaan koppelen. De wijksamenbinder brengt uiteindelijk de partijen bij elkaar. De wijksamenbinder is een soort ideemakelaar op wijkniveau", luidt de toelichting. Voor meer informatie kan men een mail sturen naar mdevries@meandercollege.nl.

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 uur geleden