Bouw IJsselheem aan Bagijneweide officieel van start

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Wethouder Nelleke Vedelaar en IJsselheembestuurder Henk Foekens hebben maandagmiddag het officile startsein gegeven voor de bouw van het Zorghuis voor kleinschalig wonen aan de Bagijneweide.

Met de bouw van dit derde zorghuis van Woonzorgconcern IJsselheem in hartje Zwolle is de herhuisvesting voor mensen met dementie uit verpleeg- en revalidatiecentrum Weezenlanden rond. De in aanbouw zijnde zorghuizen aan de Hertenstraat en aan de Bagijneweide zijn begin 2013 klaar. De afdeling ziekenhuisgerelateerde zorg verhuist als laatste naar de nieuwbouw van de Isala klinieken op locatie Sophia. Eind 2013 wordt dit verpleeg- en revalidatiecentrum leeg opgeleverd aan eigenaar de Isala klinieken.

De Zorghuizen van IJsselheem bieden woonruimte aan 30-35 personen, verdeeld over verschillende woningen onder een dak. Per woning is er een gedeelde woonkamer en een individuele zitslaapkamer voor ieder. Er wordt gekookt in de eigen keuken. Met 6 à 7 personen per woning leiden dementerende ouderen een zo gewoon mogelijk leven. Er is 24 uur per dag gespecialiseerde zorg en begeleiding. Uitgangspunt bij deze vorm van kleinschalig wonen zijn de individuele gewoonten en wensen van de bewoners. Participatie van familie speelt daarbij een grote rol.