Onnodig en zuur verlies Landstede Basketbal

· leestijd 1 minuut Sport

WYCHEN/ZWOLLE - "Tot aan de rust stonden we vooral verdedigend erg goed, maar daarna gaven we het onnodig weg."Forward Arno Bunnig zag dat Wijchen Magixx na rust de schroom van zich af gooide en terug in de wedstrijd kwam via vooral uitblinker Maurice Acker. De wederopstanding van de thuisploeg resulteerde in een zure 73-63 nederlaag voor Landstede. 
In de eerste twee kwarts leek er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Herman van den Belt. De defensie stond vanaf het begin als een huis en later begon het ook aanvallend goed te lopen. Magixx kon dan ook geen potten breken met de herenigde Ross en Henry Bekkering in de gelederen. De broers maakten ook niet het verschil. Die rol was weggelegd voor Maurice Acker die zijn ploeg bij de hand nam. "Die `kleine´ kon iedere keer in de `bucket´ komen en scoren en afpassen. Daar hadden wij geen antwoord op. Dat was ook het gevoel na de wedstrijd. We hadden beter op hem moeten anticiperen. Het is zuur als je een wedstrijd zo door je vingers laat glippen", analyseerde Bunnig die zelf krap acht speelminuten kreeg. "Het is altijd balen om op de bank te zitten. Maar ik speel hier nu zeven jaar en ben er inmiddels heus wel achter dat je, meestal om tactische redenen, de ene wedstrijd meer minuten maakt dan de andere. Daar doe ik niet moeilijk over. Het gaat om het team." En daar heeft Arno Bunnig dit seizoen een goed gevoel bij. "We hebben veel energie en zijn zowel als aanvallend veel breder en gevaarlijker dan de voorgaande seizoenen."
Wijchen Magixx-Landstede Basketbal 73-63. (14-15,13-20,22-13,24-15) Topscores Landstede: Gerald Robinson 17, Kareem Maddox 15, Cameron Wells 14.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30