Verdachten schuiven elkaar schuld in de schoenen

Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ) - Twee verdachten van een beroving van een jongen op een scooter in Zwolle schuiven elkaar de schuld in de schoenen. Beide verdachten zullen, net als een derde betrokkene en het slachtoffer, ter zitting gehoord worden.

De 19-jarige E.D. en de 20-jarige J.K., beide uit Zwolle, worden verdacht van een beroving op 9 juli vorig jaar. Kort na zeven uur 's avonds maanden drie mannen een passerende scooterrijder tot stoppen. Een 19-jarige jongen uit Deventer stopte en werd door drie mannen overvallen. Hij moest zijn scooter, telefoon, portemonnee en enkele sieraden afstaan. Het slachtoffer rende een weiland in, maar werd door een van het drietal achterna gezeten en vermoedelijk met pepperspray in het gezicht gespoten. Ook werd het slachtoffer geschopt en geslagen. Toen de daders weg waren, wist het slachtoffer een woning te bereiken en daar de politie te bellen.


Een verdachte is op 31 mei al door de kinderrechter veroordeeld tot 90 dagen jeugddetentie, waarvan 69 dagen voorwaardelijk. De jongen was minderjarig. D. en K. wezen min of meer naar elkaar. Tijdens een eerdere zitting heeft D. een belastende verklaring afgelegd over de rol van de medeverdachte. De raadsvrouw van K. wilde na lezing van het verslag van die zitting dat de man gehoord wordt in de zaak van haar clit. Beide zaken zijn aangehouden.


 


Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 3 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 4 uur geleden