Redman samen met winnaars in Hedon

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Op vrijdag 6 mei staat de legendarische rapper Redman in het Zwolse poppodium Hedon. De man staat bekend om zijn rauwe, recht voor zijn raap teksten en zijn strakke flow in tracks als Let's Get Dirty en Smash Sumthin. Rico en Sticks van Zwols hiphopcollectief Fakkelteitgroep kregen de eer om op zoek te gaan naar een bijpassend voorprogramma. Uit maar liefst 75 inzendingen zijn Het Verzet en Kassem En Wenki uitverkoren om de avond te openen.

Wat ooit begonnen was als een gastbijdrage op het album Business As Usual van EPMD resulteerde in het startschot van een spraakmakende carrière. Debuutalbum Whut? Thee Album was aanleiding voor hiphopmagazine The Source om de rapper uit New Jersey te benoemen tot Rap Artist Of The Year en behaalde de gouden status. Een trend die de opvolgende albums volgden, waarbij het vierde album Doc's da Name 2000 zelfs platinum status behaalde.

Een bijdrage op de track Dirrty van Christina Aguilera leverde hem een internationale (pop-) hit op en de samenwerking met 'partner-in-rhyme' Method Man resulteerde in twee ijzersterke albums en een hilarische bijdrage in de comedyfilm How High.

Najaar 2010 zag alweer het zevende album getiteld Reggie het licht. Een plaat waarop de rapper uit New Jersey naast het vertrouwde Redman-werk ook Reggie Noble, de man achter Redman introduceert. De kenmerkende Redman beats en lyrics zijn gebleven maar bevatten naast de vertrouwde komische punchlines ook een serieuzere noot. Muzikale bijdrages zijn er dit keer van de zangeres Faith Evans, Poo Bear, Ready Roc, Runt Dawg and Saukrates wat al met al resulteert in een afwisselend doch sterk album dat zowel de verstokte Redman-fan als de nieuwkomer weet aan te spreken.

Aanvang 21.00 uur, zaal open 20.00 uur. Kaarten kosten 35 euro.
Kaarten zijn direct te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13