Feest voor 101-jarige Zwolse

Partnerbijdrages

ZWOLLE - In haar appartement aan de Haringvliet is mevrouw J.G. ten Brink-Lint vandaag (donderdag 7 juli) 101 jaar geworden. Lint werd geboren aan de Vechtstraat op 7 juli 1910 in Zwolle. Op 25 juli 1948 trouwde ze met Wilhelmus Johannes ten Brink. Wim ten Brink is overleden op 9 juli 1992. Hun huwelijk bleef kinderloos.

In 1972 verhuisden ze naar de Minervalaan. In 1976 kreeg het echtpaar een woning aan de Oelerbeek. Het echtpaar hield van kaarten en fietsen, mevrouw Ten Brink hield vooral van wandelen bij de Zwolse tippelaars. Routes van 40 en 50 km  waren niets voor haar. Twee keer heeft ze de Nijmeegse vierdaagse gelopen. Haar man ging dan altijd mee als steun en begeleiding. Daarnaast hield mevrouw Ten Brink van handwerken en achter de naaimachine zitten. Ook bakken en koken behoorden tot haar hobby´s, zelfs nadat ze de 90 jaren al gepasseerd was, stond ze nog volop te bakken.

Doordat ze in haar woning aan de Oelerbeek steeds viel was het voor haar gezondheid niet langer verantwoord daar te blijven wonen. Daarom is mevrouw verhuisd naar een appartement in de Rivierenhof. Ze moest hier wel aan wennen, een verhuizing op deze leeftijd is een hele grote stap.
De gezondheid van mevrouw Ten Brink is nog redelijk goed, vooral haar geheugen. En nog elke week nuttigt ze met plezier een visje.