Kennismaken met techniek

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - In de WRVZ hallen is de jaarlijkse 'Week van de Techniek' van start gegaan. Ruim 2000 leerlingen uit groep 7 van Zwolse basisscholen en omstreken maken deze week kennis met techniek. Ook dit jaar hebben de leden van de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek, Vrienden van de Werktuigbouw en een aantal technische bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio Zwolle de handen ineengeslagen om jongeren te interesseren voor techniek. Het centrale thema dit jaar is: 'Duurzame energie, meer met minder.'

De leerlingen hebben zich voorafgaand aan de week van de Techniek al in dit thema verdiept. Alle leerlingen moesten een meterkaart invullen, met daarop de gas-, water- en elektriciteitsstanden. Hierbij moesten ze op twee momenten de standen opmeten en tussen die twee momenten samen met hun ouders/ verzorgers besparingsmaatregelen formuleren. Onderdeel van de techniek-week is een bezoek aan de WRZV hallen. Leerlingen krijgen informatie over de diverse beroepsmogelijkheden binnen de techniek en kunnen zelf alvast aan het beroep te ruiken door het maken van een werkstukje. In het verlengde van het thema is dat dit jaar een windmolentje op zonne-energie. Aan het eind van de dag ontvangen de leerlingen een gereedschapskoffer met daarin coupons voor diverse bedrijfsbezoeken.

Op zaterdag 16 april 2011 stellen diverse technische bedrijven hun deuren open om de leerlingen en hun ouders/ verzorgers kennis te laten maken met het bedrijf en de techniek achter het bedrijf. Na afloop van ieder bedrijfsbezoek ontvangen de leerlingen gereedschap voor in hun eigen gereedschapskoffer. Zo hebben ze aan het eind van de Week van de Techniek een compleet gevulde gereedschapskoffer.