Schrijvers in competitie voor Frits de Zwerverprijs

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Schrijvers tussen 14 en 18 jaar kunnen ook dit jaar weer meedoen aan de essay/opstelwedstrijd voor de Frits de Zwerverprijs. Afgelopen week hebben de Stichting IJsselacademie Kampen en het Frits de Zwerver Fonds het startsein gegevens voor de twaalfde editie.

Jonge schrijvers die op school zitten of wonen in het gemeentelijk samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht kunnen tot eind januari 2012 hun schrijftalent beproeven op het thema 'Het lege huis'. Onder de schuilnaam Frits de Zwerver opereerde verzetsstrijder ds. Frederik (Frits) Slomp, die in de bezettingstijd predikant was in Heemse-Hardenberg. Hij gaf daar de aanzet voor de oprichting van de Landelijke Organisatie voor Hulp aan Onderduikers (LO). In 2000 is het Frits de Zwerver Fonds opgericht met het doel de belangstelling voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, speciaal bij jongeren, levend te houden. Dit jaar werd de eerste prijs in de competitie gewonnen door Helène de With uit Rutten. Voor de beste inzendingen worden drie prijzen beschikbaar gesteld, van 300 euro, 200 euro en 100 euro. De prijzen worden uitgereikt op 27 april in het gemeentehuis van Hardenberg. De jury bestaat uit dr. J. Slomp (voorzitter), drs. J. Hagedoorn (historicus), J.J. Janssen (wethouder gemeente Hardenberg), W.L. Zijlstra (neerlandicus) en drs. Js. Mooijweer (historicus, Stichting IJsselacademie). De sluitingsdatum voor de wedstrijd is 31 januari. Geïnteresseerden kunnen het wedstrijdreglement opvragen bij de IJsselacademie in Kampen, (038) 331 52 35 of via info@ijsselacademie.nl. Meer informatie is te vinden op www.ijsselacademie.nl/geschiedenis/frits-de-zwerverprijs.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37