Gemeente onderzoekt alternatieven boodschappendienst

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Steeds meer mensen maken gebruik van de boodschappendienst, maar de kosten van het project zijn relatief hoog. Daarom wil de gemeente komende maanden met partners in de stad bekijken of de boodschappendienst op een andere manier kan worden georganiseerd. Uitgangspunt daarbij is dat mensen die op de boodschappendienst zijn aangewezen, daar gebruik van kunnen maken.  

De boodschappendienst wordt momenteel uitgevoerd door WijZ, die hiervoor tot 1 juli 2012 14.500 euro subsidie ontvangt. Afgelopen jaar zijn bijna negentig mensen geholpen door de boodschappendienst. Per maand zijn er gemiddeld vijf nieuwe aanmeldingen. Door de boodschappendienst wordt de zelfredzaamheid van deze mensen vergroot en hoeven zij geen beroep te doen op de Wmo-voorziening hulp bij het huishouden.

Gezien de relatief hoge kosten wil de gemeente onderzoeken of het project kan aansluiten bij bestaande initiatieven. Ook wordt bekeken of het project mogelijkheden biedt voor uitkeringsgerechtigden en mensen met beperkingen. Hierdoor kunnen zij meer participeren in hun wijk.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59