Meeste stemmen voor CDA in Overijssel

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen in Overijssel is bekend. De 47 leden van Provinciale Staten hebben hun stem uitgebracht. De uitslag is als volgt:

CDA: 11 stemmen, VVD: 8 stemmen, PvdA: 9 stemmen, SP: 4 stemmen, ChristenUnie: 3 stemmen, GroenLinks: 2 stemmen, SGP: 2 stemmen, D66: 3 stemmen, PVV: 4 stemmen, Blanco lijst Koornstra: 0 stemmen en 50PLUS: 1 stem.

Voorkeursstemmen waren er voor de heer Binnema nummer 7 op de lijst van GroenLinks en mevrouw Klever, nummer 2 op de lijst van de PVV. De overige stemmen werden uitgebracht op de lijsttrekkers van de partijen. Provinciale Staten in Overijssel bestaan uit 47 leden verdeeld over tien partijen. De verdeling is als volgt: CDA 11 zetels, PvdA 9 zetels, VVD 8 zetels, PVV 4 zetels, SP 4 zetels, D66 3 zetels, ChristenUnie 3 zetels, GroenLinks 2 zetels, SGP 2 zetels, 50PLUS 1 zetel.
De verkiezingen vonden plaats tijdens een openbare vergadering van Provinciale Staten. De vergadering is terug te kijken via de webcast op http://provincialestaten.overijssel.nl. De verkiezingen vonden in alle provincies tegelijkertijd plaats, namelijk om 15.00 uur. De Overijsselse uitslag is naar de Kiesraad in Den Haag gestuurd. Hier komen ook de uitslagen van de andere provincies binnen. Op 25 mei maakt de Kiesraad de officile uitslag van de Eerste Kamerverkiezingen bekend.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43