'Verbod politiestaking bitter maar beter'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Een optelsom van factoren maakte dat de rechter in een kort geding zich donderdag uitsprak tegen een staking van de politie tijdens de wedstrijd Go-Ahead Eagles versus Den Bosch.  Die bijzondere omstandigheden maakten dat het recht op staken moest wijken voor de algemene veiligheid.


De wedstrijd van Go-Ahead Eagles tegen de Brabanders is historisch al beladen. En dat in combinatie met bestuurlijke perikelen bij de Deventer club, het onvoldoende aannemelijk kunnen maken dat er alsnog ingegrepen zou kunnen worden bij onenigheid binnen en buiten het stadion leidden tot het besluit, zei korpsleider van de politie IJsselland en burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer. "Daar komt bij dat de politie op lokaal niveau ook heeft aangegeven dat dit niet de wedstrijd was om te gaan staken", aldus Meijer die zich niettemin de teleurstelling kan voorstellen. "Zoals ik eerder al heb gezegd kent deze zaak geen winnaars.  Ik begrijp dat er ook wat emotie bij komt kijken. Tegelijkertijd weet ik dat de politie professioneel genoeg is om zich daar overheen te zetten en gewoon haar werk te doen."


Of voor de wedstrijd Cambuur Leeuwarden tegen FC Zwolle eenzelfde scenario in het verschiet ligt kan Meijer niet zeggen. "Ik treed niet in de sporen van de korpsbeheerder daar (zijn Friese collega-burgemeester Ferd Crone, die ook een kort geding heeft aangespannen red.), maar allicht dat daar de omstandigheden anders zijn. Al kent ook dat duel een historie. Ik denk dat als het om bijvoorbeeld Zwolle tegen Volendam zou gaan een verbod er niet snel zou komen."

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59