Raad van State verbaasd over vrijgevige gemeente

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

DEN HAAG - Tennisvereniging TC Stadshagen zegt geen behoefte te hebben aan een permanente sporthal voor indoortennis. Toch heeft de gemeente Zwolle voor het gemak alvast de mogelijkheid van een sporthal opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor Stadshagen I.
Dat verbaasde de voorzitter van de Raad van State woensdag zeer tijdens een zitting over de bezwaren tegen het plan. Omwonenden maakten bezwaar tegen de huidige opblaashal die de tennisvereniging tussen oktober en april neerzet om dan bij minder fraai weer door te kunnen spelen.
Het nieuwe bestemmingsplan legaliseert achteraf de hal die volgens buurtbewoners te hoog is en ontsierend is in de groene Weteringzone die door Stadshagen loopt. Maar in plaats van het legaliseren van de bestaande opblaashal van ongeveer zeven meter hoog, deed de gemeente er een schepje bovenop.
Volgens het bestemmingsplan mag de tennisvereniging zelfs een tien meter hoge opblaashal plaatsen. En voor het gemak mag de vereniging ook een permanente sporthal bouwen, als de vereniging dat wil. Dat bespaart de gemeente weer een nieuwe juridische procedure voor een sporthal, aldus een woordvoerster van de gemeente.
Zoveel vrijgevigheid van een overheid heeft de raadsvoorzitter waarschijnlijk weinig gezien. ¿Ik begrijp niet waarom de gemeente meer toelaat dan de tennisvereniging wenst¿, zei hij. ¿Daar heeft niemand om gevraagd. De gemeente vult in voor de tennisvereniging, maar die mensen willen in de zomer gewoon buiten spelen.¿
De verbazing van de raadsvoorzitter was ook groot, omdat de buurtbewoners klaagden over het gemak waarmee de gemeente bebouwing toelaat in de groene Weteringzone, die de oude kenmerken van het gebied in stand laat. Maar dus niet als het gaat om sportaccommodaties.
De Raad doet over zes weken uitspraak.

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 uur geleden