Alamo Race Track in Hedon

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Zaterdag 14 mei geeft de Amsterdamse indie- rockformatie Alamo Race Track een optreden in Zwols poppodium Hedon. Hitsingle Black Cat John Brown zorgde in 2006 voor de doorbraak tot het grote publiek. Dit voorjaar brachten de mannen hun derde album Unicorn Loves Dear uit, welke critici lovend ontvingen. Een werk dat zich kenmerkt als aanstekelijke melancholische indierock. Singer- songwriter Eckhardt zal de support in Hedon komen verzorgen.

Hoewel de band al een aantal jaren meegaat, de band is opgericht in 2001, wist Alamo Race Track voor het eerst het grote publiek te bereiken met de Youtube-hit Black Cat John Brown, afkomstig van het gelijknamige album. Eind 2010 legde Alamo Race Track de laatste hand aan haar nieuwe album, getiteld Unicorn Loves Dear, welke sinds maart 2011 in de winkel ligt. Van een dromerige lofzang tot aanstekelijke pop/rock nummers, de Amsterdammers omarmen de diversiteit en zijn met de komst van nieuwe drummer Robin Buijs dan ook vastberaden nieuwe wegen te verkennen. Alamo Race Track blinkt daarbij vooral uit in haar subtiliteit en melancholische melodie.

Eckhardt
Ver weg van de veiligheid van een band, een podium en de oefenruimte gaf Rik Elstgeest vorm aan zijn soloproject: Eckhardt. Zonder enige haast, pretenties en gewapend met niet meer dan een akoestische gitaar en de hulp van een Zwitserse vriendin kregen de kleine arrangementen kleur. Het debuut, getiteld The Big Blue Yonder ,klinkt dan ook zoals het tot stand is gekomen. Rust, liefde, jeugd, zon ,regen, vriendschap, een bos, warmte, vakantie, open, klein, kalmte, het zijn een paar woorden die bij beluistering te binnen schieten.

Poppodium Hedon. Aanvang 21.00 uur. Entree 10 euro.
Kaarten zijn direct te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50