Meeste stemmen voor Combi-initiatief Cultuurhuis

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Met een grote meerderheid van de stemmen is het project 'Combi-initiatief Cultuurhuis' de grote winnaar geworden van de laatste ronde Wijkbudgetten van de Zwolse wijk Stadshagen. De indiener van het project, Urscheler, ontving een cheque ter waarde van 80.000 euro uit handen van wijkwethouder Filip van As. De winnaar wil met het project het Cultuurhuis aantrekkelijker en gezelliger maken, zodat het een ontmoetingspunt voor de wijk wordt.

De tweede plek is voor het project `Overkapping fietsenstalling. Dit plan is ingediend door mevrouw Hoekerd. Haar idee won een bedrag van 39.620 euro. Dankzij de overkapping van de fietsenstallingen aan de Werkerenlan en de Belvederelaan hoeven bewoners bij slecht weer de fiets niet meer het winkelcentrum mee in te nemen.


De kleine projecten kregen allemaal voldoende stemmen, zodat zij allemaal uitgevoerd kunnen worden. Sinterklaas en de zwarte pieten worden in het nieuw gestoken, een idee van Heidinga. Er komt een wagenvang voor winkelwagens bij het winkelcentrum, een idee van mevrouw Hoekerd. De Wimmenhove realiseert een nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren bij GKV de Fontein en Bulten organiseert in de aanloop naar de kerstdagen een feest voor de ouderen van Stadshagen. Tot slot heeft Pol nu het budget om haar project `Brievenketting´ gestalte te geven.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30