Project Mastenbroek van start

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel en dagelijks bestuurslid Jan Laarman van het waterschap Groot Salland hebben woensdagmorgen het officile startsein gegeven voor het project Mastenbroek. Zij werden daarbij een handje geholpen door vijftien leerlingen van basisschool De Driemaster uit Mastenbroek.


In het kader van het project staat er het een en ander te gebeuren. Over een totale lengte van circa 21 kilometer worden langs de verschillende weteringen de fietspaden verbreed en natuurvriendelijke oevers aangelegd. De waterbodem wordt gebaggerd om voldoende watercapaciteit te blijven waarborgen. Ook worden er drie vispassages gerealiseerd bij stuwen waardoor de vissen door de gehele polder kunnen zwemmen.


Tijdens de uitvoering van het werk is het noodzakelijk om fietspaden en een rijbaan regelmatig af te sluiten. Dit communiceert het waterschap via www.wgs.nl./mastenbroek en Twitter: @WGS_Mastenbroek. Daarnaast staat op het projectbord een code (QR). Door deze code met een smartphone te scannen wordt informatie over het project van de website van het waterschap opgeroepen.