Digitaal werken bespaart Zwolse gemeenteraad 70.000 euro

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Na de zomer gaat de Zwolse gemeenteraad over op digitaal werken. Dit betekent dat de raadsleden voortaan de raadsstukken alleen nog maar digitaal  toegestuurd krijgen en dat er een nieuw raadsinformatiesysteem komt. Het streven is om vanaf 1 januari 2012 volledig papierloos te vergaderen.

Dit voorjaar deden 21 raads- en burgerleden mee met de pilot waarbij de raadsbundel digitaal verzonden werd en de raadsleden de stukken vanaf hun iPad of laptop konden bekijken. De meeste raadsleden die meededen met de pilot ervaren de iPad als meest gebruiksvriendelijk. Het presidium heeft daarom besloten om vanaf 1 september 2011 volledig over te gaan op digitaal werken. De raadsleden kunnen wel de stukken alsnog zelf printen.

Nieuw raadsinformatiesysteem
Bij het digitaal werken hoort ook een nieuw raadsinformatiesysteem. Alle stukken worden in dit systeem in de agenda als pdf op www.gemeenteraadzwolle.nl gezet en er kan gemakkelijker worden gezocht naar raadsstukken. Daarnaast is alle informatie over moties, amendementen, toezeggingen online benaderbaar. Het nieuwe systeem is vanaf 1 september gevuld met alle stukken vanaf de raadsperiode 2010-2014. Oudere stukken blijven in het huidige systeem staan. Niet alleen de raadsleden hebben baat bij een nieuw systeem ook voor burgers is het systeem een stuk gebruikersvriendelijker dan het huidige raadsinformatiesysteem.

Duurzaam en kostenbesparing
Digitaal werken biedt de gemeenteraad een goede kans om structureel te bezuinigen. Bezuinigd wordt vooral op drukkosten, papier en de kosten voor de bezorging van de stukken bij de raadsleden thuis. Het digitaal werken in combinatie met de reeds getroffen maatregelen levert een bezuiniging van meer dan 70.000 euro op.

Vanuit de gemeente worden geen iPads aangeschaft. De raadsleden dienen hiervoor zelf zorg te dragen.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59