Gemeente Zwolle krijgt huiswerk voor Campus Windesheim

Partnerbijdrages

DEN HAAG - De gemeente Zwolle krijgt vier maanden de tijd om nader onderzoek te doen naar de gevolgen van een toenemend aantal studenten van Hogeschool Windesheim voor de `studentenroute´ over het Lünenpad en door de Lünentunnel. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist in een rechtszaak over het nieuwe bestemmingsplan voor het complex van de hogeschool.

Omwonenden van de campus wezen de Raad op dit knelpunt in de route die studenten volgen van het NS-station naar Windesheim. De gemeente gaf al eerder in een eigen beleidsnota aan dat die route bij een toenemend aantal studenten moet worden aangepakt.

Maar de tunnel is buiten het bestemmingsplangebied voor de vernieuwing van het campusterrein gehouden. Zo wordt wel een groei van het aantal studenten mogelijk gemaakt, maar is een knelpunt in de route naar de hogeschool niet opgelost. De Raad vindt dit geen goede ruimtelijke ordening.

De directie van de hogeschool ontkende dat met de vernieuwing van het complex meer studenten worden aangetrokken. Maar de Raad vindt dat dit wel het geval is. Daarom moet nader worden bekeken welke oplossing de gemeente voor het knelpunt in de route gaat bieden.

Overigens vindt de Raad dat de buurtbewoners niet hoeven te vrezen voor parkeerders in hun wijk vanwege de hogeschool. Op het terrein zal voldoende ruimte zijn om daar alle bezoekers een plek te geven.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59