Nieuwbouw gerechtsgebouw Zwolle

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De nieuwbouw van het gerechtsgebouw in Zwolle vordert gestaag. Zo zijn nu de contouren van het gebouw duidelijk zichtbaar. De kolommen die de kantoorverdiepingen dragen zijn op hoogte en worden inmiddels alweer aan het zicht onttrokken door de opgebouwde stempels.
Deze stempels dragen de bekisting van het plafond van de zittingszalen. Dat plafond is een bijna 2 meter hoog betonen tableau dat de drie kantoorverdiepingen zal dragen.

Onlangs nodigde het gerechtsbestuur van de rechtbank haar ketenpartners, zoals vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie, de advocatuur, de deurwaarders, het notariaat en Jeugdzorg uit om kennis te nemen van de vorderingen van de bouw. Deze regelmatige bezoekers van het toekomstige gerechtsgebouw kregen via een presentatie van architect Rob Hootsmans een `inkijkje´ in het toekomstige interieur van het gebouw, dat te om schrijven is als functioneel, smaakvol en sober. Passend in de transparantie die het gebouw uit zal stralen. Zoals Rob Hootsmans het stelt: ''De buitenwereld wordt naar binnen gehaald''. 

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden