Bewoners Philosofenallee denken mee over fietsstraat

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De Philosofenallee wordt in de zomer volgend jaar een fietsstraat. Buurtbewoners kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden door tot en met vrijdag 25 november een enquêteformulier retourneren aan de gemeente of de vragenlijst in te vullen op een speciale website van de gemeente.

De Philosofenallee - tussen Menistenstraat en Vondelkade - maakt onderdeel uit van de verbinding tussen de binnenstad en het noordoostelijk deel van Zwolle. De Vondelkade is al langere tijd fietsstraat. Door van de Philosofenallee ook een fietsstraat te maken wordt volgens de gemeente een logisch vervolg gegeven aan het Zwolse netwerk van fietsstraten. Een fietsstraat bestaat standaard uit een rode asfaltbaan met aan weerszijden een smalle klinkerstrook. Door deze inrichting fietst de fietser midden op de rijbaan. Automobilisten blijven daardoor met een lage snelheid achter de fietser rijden. Voorbeelden van fietsstraten in Zwolle zijn - naast de Vondelkade - de Spoolderbergweg en de Zwarteweg.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50