Hockey Club Zwolle op koers

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Op 1 september 2012 is het zover. Dan heeft Zwolle, na de fusie tussen Tempo ´41 en ZMHC, met ruim 1500 leden de grootste hockeyclub van Noord en Oost Nederland in huis. ''We zijn zo zoetjes aan toe aan de overstap'', zegt voorzitter Gerwout Hovenberg van Hockey Club Zwolle.
Intussen heeft de nieuwbakken club met ABN AMRO een hoofdsponsor van formaat binnengehaald. ''ABN AMRO is voor ons een belangrijke basis en geeft ons daarnaast de mogelijkheid om voor dames 1 en Heren 1 goede sponsorinvulling te boeken'', meent Rob Dellen van de sponsorcommissie HCZ.


Preses Gerwout Hovenberg gaat er vanuit dat over ongeveer negen maanden het eerste duel afgewerkt wordt op het inmiddels verloederde Het Hooge Laar. ''Voor wat betreft de aanleg van de velden zijn er geen belemmeringen meer. Alle formele haken en ogen zijn opgelost. We krijgen de beschikking over zes velden waarvan twee watervelden. Daarnaast komt er nog een extra half waterveld bij.  We steggelen nog over de kleur. Blauw is op dit moment favoriet bij hockeyclubs. We zijn bij Upward in Arnhem wezen kijken. Blauw is echt mooi. Het doet eerst een beetje 'zeer aan de ogen', maar het went heel gauw.'' De bouw van het clubhuis is een ander verhaal. ''De positionering van het nieuwe clubhuis past niet in het huidige bestemmingsplan. Dan ontkom je niet aan procedures. Ik verwacht desondanks dat we toch tegen 1 maart met de bouw kunnen beginnen. Dat moet gaan lukken. ZMHC en Tempo ´41 zijn klaar voor de fusie.''