Sjoerd Huisman geeft startschot voor inline-skateclinics

Sport

ZWOLLE - Ter voorbereiding van het EK Inline-skaten, dat van 29 juli tot en met 6 augustus in Zwolle en Heerde plaatsvindt, organiseert SportService Zwolle in samenwerking met de KPN Junior Schaatsclub in de Zwolse wijken verschillende sportkennismakingstrajecten.

Deze trajecten, voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen, bestaan uit binnenschoolse en naschoolse clinics met als afsluiting een inline-skate evenement. Op deze manier willen SportService Zwolle, als uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid, en de KNSB, de kinderen kennis laten maken met inline-skaten en wordt een directe link gelegd tussen breedtesport en  topsport.
Sjoerd Huisman, Nederlands kampioen in 2010, geeft op 16 juni het startschot voor deze inline-skateclinics.

Afsluitend evenement
Als afsluiting van het sportkennismakingstraject wordt in week 28 een afsluitend evenement georganiseerd op de skeelerbaan bij de Wijthmenerplas. Alle kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 die deel hebben genomen aan de binnen- en naschoolse clinics worden hiervoor uitgenodigd. Deze afsluiting vindt buiten schooltijd plaats. Kinderen kunnen zelf kiezen of zij hier aan mee willen doen.