Activiteiten rond week van de psychiatrie

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Van 26 tot en met 31 maart is in Nederland de 38e 'Week van de Psychiatrie'. Daarin wordt speciaal aandacht gevraagd voor de positie van psychiatrische cliten in de samenleving. Dit jaar is het thema 'Contact Gewenst'. In Zwolle wordt door de stichting Focus speciaal aandacht gegeven aan deze week door drie bijzondere activiteiten.

Op dinsdagavond 27 maart is in de bibliotheek om 19.30 uur een lezing  door Miek Smilde. Zij schreef het boek 'Raarhoek'. Smilde beschrijft daarin hoe de psychiatrie zich heeft ontwikkeld vanuit de Franciscushof in Raalte naar de Zwolse Poort en op dit moment Dimence. Haar beschrijving is met name  boeiend omdat zij via gesprekken met cliten en hun naasten laat zien wat er in die periode is gebeurd. Reserveren via www.bibliotheekzwolle.nl

Op donderdagmiddag 29 maart vanaf 14.00 uur is er bij Focus op Uitweg, Zerboltstraat 63a, een voorlichtingsmiddag over depressie. Deze voorlichting wordt gegeven door een ervaringsdeskundige van de Depressie Vereniging. De bijeenkomst duurt tot 16.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Opgeven via info@focuszwolle.nl.

Op vrijdagavond 30 maart om 20.00 uur is er in het Papenstraattheater een voorstelling van de theatergroep Foolcolor Media  'De apendans'.  Een theaterfilmproductie die vertelt over familieleden en vrienden van twee mensen met psychische problemen. Door het samenspel van toneel en film is het een dynamische voorstelling geworden die blijft boeien en het thema `Contact gewenst´ gevoelig in beeld brengt.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 5 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 7 uur geleden