Verenigingsmonitor voor Zwolse sportverenigingen

Partnerbijdrages

ZWOLLE - SportService Zwolle ondervraagt deze maand, in opdracht van de gemeente Zwolle, alle Zwolse sportverenigingen over de huidige stand van zaken. Dit gebeurt aan de hand van de digitale verenigingsmonitor, een uitgebreide vragenlijst waarmee het sportieve verenigingsleven in Zwolle in kaart wordt gebracht. Om objectiviteit te waarborgen heeft SportService Zwolle het onderzoeksbureau Kennispraktijk opdracht gegeven de verenigingsmonitor af te nemen.

Het doel van de verenigingsmonitor is een beeld te krijgen van de stand van zaken bij de Zwolse sportverenigingen, hoe zij de toekomst zien en welke ondersteuningsbehoefte bestaat om hun toekomstperspectief te realiseren. Naar aanleiding van de verenigingsmonitoren die in 2004 en 2008 zijn uitgevoerd heeft SportService Zwolle haar ondersteuningsaanbod doorontwikkeld. Zo is naar aanleiding van het onderzoek in 2008 de `Kennisbank verenigingszaken´ en `Nieuwsbrief verenigingszaken´ ontwikkeld, zijn verschillende trainingen, workshops en thema-avonden georganiseerd en zijn specifieke ondersteuningsthema´s vastgesteld waarop de Zwolse sportverenigingen worden ondersteund.

De verenigingsmonitor wordt eens in de vier jaar ingezet door SportService Zwolle. De uitkomsten van de verenigingsmonitor worden begin 2012 aan de Zwolse sportverenigingen gepresenteerd.