Leerlingen Ambelt fietsen voor Ronald McDonalds huis

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Leerlingen van de Ambelt gaan de Alpe d´Huez beklimmen. Dit project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Special Heroes, een sportstimuleringsproject onder de vlag van het NOC/NSF. Op 12 mei vertrekt een groep van 18 leerlingen en 12 docenten naar de Alpen. Met wielerverenigingen in Deventer, Zwolle en Apeldoorn zijn de eerste afspraken gemaakt om het trainingsprogramma vorm te geven. De Zwolse beroepswielrenster Loes Gunnewijk gaat de leerlingen voorzien van tips tijdens de voorbereiding.

Regionaal Projectleider Special Heroes Mark Leeflang: ''Dit gaat een uniek project worden van de Ambelt. Voor Special Heroes moet het een geslaagde afsluiting gaan worden van het eerste projectjaar binnen de Ambelt. Leerlingen gaan fietsen voor het goede doel en zoeken zelf een sponsor. We hebben gekozen `voor onze buren´ van het Ronald McDonaldshuis in Zwolle.''


`Op weg naar de top´
De eerste training van de leerlingen start op dinsdag 7 februari 2012, een spinningclinic. Na deze clinic vindt er een aftrapbijeenkomst plaats op het Hengeveld College in Zwolle. Hier worden ouders van de betrokken leerlingen, sponsors, pers en overige genodigden worden bijgepraat over het project `Op weg naar top´. De leerlingen en docenten vertrekken op donderdag 10 mei 2012 richting de Franse Alpen. Op zaterdag 12 mei 2012 staat de beklimming op het programma, een dag later vertrekken de leerlingen weer richting Nederland.