Meters voor Mama's in Zwolle van start

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Op het Rodetorenplein is dinsdagmorgen de estafetteloop Meters voor Mama's van start gegaan. Deelnemers aan de loop dragen hun steentje bij aan 3FM Serious Reques door zich individueel of als team laten sponsoren en overdag meters maken op een afgezet stadsparcours. Om 10.00 uur startte een handjevol lopers in de Zwolse binnenstad, een halfuurtje later scheen de selectie van FC Zwolle aan de start om aan de loop deel te nemen.

De estafette is gisteren in Leiden van start en gaat via Haarlem, Zwolle, Enschede, Apeldoorn en Rotterdam weer terug naar het Glazen Huis in Leiden. De steden worden aan elkaar verbonden door een nachtloop.

Om het beste uit de lopers te halen zijn er City Captains aangesteld. Verschillende BN´ers als Sabrina Starke, rapper Sticks (Zwolle) en oud-marathonloper Marti Ten Kate zetten zich per stad in voor de estafetteloop. Meters voor mama´s eindigt om 19.30 uur. Dan wordt ook het estafettestokje doorgegeven aan de volgende loopploeg die het stokje naar Enschede brengt.

Het feestelijke programma met 3FM DJ Domien Verschuuren, optredens van Serious Talents Milkbar en Audio Adam start om 16.30 uur op het Rodetorenplein.