Handbalsters zetten Dalfsen op de kaart

Sport

DALFSEN - Het is een echt handbaldorp. Zo hartstochtelijk het korfbal van DOS `46 leeft in Nijeveen, zo populair is het handbal in Dalfsen. Wie het over sportief Dalfsen heeft, denkt natuurlijk eerst aan ambassadeur Erben Wennemars. Maar de laatste jaren wordt 'Dalfsuh' steeds meer geassocieerd met de handbalsters van MizuWaAi/Dalfsen. Het eerste damesteam nestelt zich momenteel in de top van de eredivisie. ''We willen echt een gooi doen naar de landstitel'', meent manager en interim-coach Rene Cloo.

Na drie jaar penningmeesterschap is Bart van Steen alweer twee jaar voorzitter van MizuWaAi Dalfsen. De Zwollenaar voelt zich thuis bij de club uit het dorp aan de Vecht. ''Dalfsen is een gezellige handbalclub die wel het hoogste nastreeft. We hebben een goede organisatie, een uitstekend management, goede trainers en een grote achterban.'' Een gearriveerde tophandbalclub is Dalfsen echter zeker nog niet.
''We spelen met ons eerste nationale top, maar het gat met de andere teams is in onze ogen nog te groot. We proberen dat wel in te lopen, maar dat is toch lastig. De jeugdafdeling groeit echter flink en ik zie steeds meer talenten die trainen bij de Carmel Handbalschool Salland in Raalte.''


Lees het volledige verhaal, maandag in de XL editie, van weekblad de Swollenaer.