Briljanten bruidspaar De Haan-Van Veen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Het echtpaar De Haan-Van Veen heeft op zondag 5 februari haar 65-jarig huwelijksfeest gevierd. Burgemeester Henk Jan Meijer kwam vrijdag bij het paar op bezoek om hen persoonlijk te feliciteren.

Het echtpaar kreeg van Meijer de keramieken schaal van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis, opgemaakt met bonbons. Gerrit de Haan is op 15 januari 1925 in Brunssum geboren, Annie van Veen op 9 oktober 1928 in Den Haag. Ze zijn getrouwd in Den Haag en hebben elkaar leren kennen in de stadsbus.


Ze hebben twee jaar in Den Haag gewoond en de rest van hun huwelijk in Zwolle. Het echtpaar heeft 6 kinderen, 18 kleinkinderen en 22 achterkleinkinderen met nummer 23 op komst. Annie de Haan werkte voor haar huwelijk in een parfumerie en tijdens haar huwelijk was ze huisvrouw.


Gerrit de Haan is zijn werkzame leven vertegenwoordiger geweest. Hij verkocht artikelen die door blinden waren gemaakt. Hij heeft dit werk nog tot ongeveer 75-jarige leeftijd gedaan. Hun hobby´s waren veelvuldig op vakantie naar Itali en vele dagtripjes met de kleinkinderen maken.


Tegenwoordig is het  een beetje lezen en televisie kijken. Een leuke anekdote is dat bij hun eerste lustrum  (12,5 jaar) ze een optreden hadden van beginnend artiest Rudy Carel. De rekening is nog steeds bewaard. Met de gezondheid van Annie de Haan is het redelijk, die van haar echtgenoot is helaas wat minder. Het echtpaar viert ter gelegenheid van hun briljanten huwelijk een groot feest met familie in Heino.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59