'Verstand en lef zeggen meer dan cijfers en geld'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Iemand zonder geld kan heel goede idee hebben. Omgekeerd garandeert de dikte van iemands portemonnee geenszins dat je van doen hebt met een goede zakenman of -vrouw. Dat is het idee. Niet van de bank, maar van Yildirim die met woon/werkplekken komt voor kleine zelfstandigen (ZZP'ers), zonder verplichte langdurige huurverbintenissen.


Yildirim zal, zo zegt hij, nooit vergeten hoe hij ooit is begonnen met het wassen van autoramen. Vaak kreeg hij een gulden fooi. Niet omdat hij er om vroeg, maar omdat mensen het hem gunden. Met nagenoeg geen stuiver op zak klopte hij aan bij de bank voor een eigen familiebedrijf. De bank schonk hem het vertrouwen en leende het geld. "Zwollenaren kennen ons, de familie Yildirim van de garage's en tankstations, nu dus ook van vastgoed."


Hij verdient er een goede boterham mee, maar benadrukt dat hij graag ook zijn huurders -beginnende zelfstandige ondernemers- verder helpt. "Ik heb een pand gekocht aan de Brederostraat en Thomas á Kempisstraat. Daar kunnen ZZP'ers, bijvoorbeeld accountants, ICT'ers of advocaten, beneden een werkruimte huren en boven woonruimte. Het enige dat ze hoeven meenemen is een bed, de rest staat er al.


Bij juiste plannen horen juiste huurcontracten. Aanvankelijk betalen de ZZP'ers weinig, maar wanneer ze succes krijgen en geld gaan verdienen betalen ze huur die marktconform is." Alleen kantoorruimte huren kan ook, aldus Yildirim, volgens wie veel beginnende ZZP'ers het in deze tijd erg moeilijk hebben. "Even dertig vierkante meter ruimte huren is er echter niet bij. Vaak moet je meteen voor een paar jaar een veel grotere ruimte huren en een bankgarantie zien te regelen. De banken willen graag een businessplan zien en gaan vaak alleen af op cijfers waardoor ZZP'ers worden belemmerd in hun toekomstplannen. Met dit plan heb je geen bank nodig." Een soort gelijk concept heeft volgens Yildirim al zijn vruchten afgeworpen in IJsselstein.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14