Fietsendief aangehouden dankzij alerte burger

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Een 18-jarige Zwollenaar is vrijdag 4 maart dankzij een alerte burger aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.

Het balletje kwam aan het rollen toen een getuige zich dinsdag 1 maart melde op het politiebureau. Hij had die dag aan de Minervalaan een man gezien die aan kwam fietsen en vervolgens twee vrouwelijk ogende fietstassen van de fiets afhaalde en weg gooide. Ook haalde hij een sleutelhanger met twee kinderfoto´s van de fietssleutel af. Toen de getuige hem aansprak op het feit dat hij vermoedde dat de fiets gestolen was, reageerde de man agressief.

De getuige maakte een foto van de verdachte en ging hiermee naar het politiebureau. De politie stelde een onderzoek in.  Een oplettende politiemedewerker herkende vervolgens tijdens een surveillance de verdachte van de foto gemaakt door de getuige. Hij noteerde zijn gegevens waardoor de man later, na toestemming van het Openbaar Ministerie, aangehouden kon worden.

In het aangiftesysteem zocht de politie vervolgens op of er aangifte was gedaan van de gestolen fiets. Hiermee is uiteindelijk ook de eigenaar van de fiets getraceerd.